top of page

Fri, Jul 21

|

Criț

Aventura cu bicicleta pe Colinele Transilvaniei

Unii o ştiu ca zona satelor cu biserici fortificate din Transilvania, leagănul culturii săseşti din România. Alţii ştiu că aici găseşti monumente parte a Patrimoniului UNESCO (Biertan, Saschiz, Valea Viilor sau Viscri) sau că e unul dintre locurile româneşti preferate de Regele Charles.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Aventura cu bicicleta pe Colinele Transilvaniei
Aventura cu bicicleta pe Colinele Transilvaniei

Ora și locul

Jul 21, 2023, 6:00 AM – Jul 23, 2023, 7:00 PM

Criț, Criț 507036, România

Despre eveniment

Unii o ştiu ca zona satelor cu biserici fortificate din Transilvania, leagănul culturii săseşti din România. Alţii ştiu că aici găseşti monumente parte a Patrimoniului UNESCO (Biertan, Saschiz, Valea Viilor sau Viscri) sau că e unul dintre locurile româneşti preferate de Prinţul Charles de Wales. Cu siguranță este cea mai mare arie protejată din Transilvania, unde cuibăresc mii de specii de păsări, o regiune cu terenuri agricole cu înaltă valoare naturală, cu biodiversitate extrem de variată, unde sunt pastrate si intretinute multe trasee de bicicleta si drumetie, inclusiv o parte a traseului Via Transilvanica. 

Te invitam alaturi de noi prin inima Transilvaniei sa pedalam timp de 3 zile pe poteci si drumuri alese cu grija ce iti vor dezvalui frumusetea si pitorescul acestei regiuni unice in Romania. Turele de pedalat sunt echilibrate si au ca scop explorarea zonelor naturale si vizitarea mai multor obiective protejate Unesco precum aria naturala si potecile din Viscri, Mesendorf, Crit, Bunesti, Saschiz precum si bisericile fortificate. 

Cazarea noastra fabuloasa va fi in Crit, intr-o casa traditionala saseasca decorata cu bun gust, aflata in inima satului, cu camere de cate 2 persoane si baie privata, mic dejun bufet traditional foarte delicios ( vezi cazarea https://www.booking.com/hotel/ro/casa-113.ro.html?auth_success=1)

Desfasurarea pe zile:

Ajungem vineri dupa pranz, ne cazam, apoi plecam intr-o explorare spre Viscri, tura de 26 km total (dificultate usoara) - elevatie pozitiva 300m, partial offroad, partial drum asfaltat. In Viscri vizitam satul, casa regelui Charles, biserica fortificata si bem cea mai buna limonada la Viscri 32.

Seara ne relaxam la super cazarea noastra.

Sambata este ziua cea mare: Luam micul dejun apoi plecam in aventura. Vom parcurge un traseu offroad tip bucla (dificultate medie), lungime 40 km cu elevatie pozitiva 700 m, ce include segmente din Via Transilvanica si Transilvania Bike Trails: Crit-Bunesti-Viscri-Mesendorf-Crit.

Seara ne relaxam la super cazarea noastra.

Duminica luam micul dejun, pregatim bagajele si plecam intr-o aventura (dificultate usoara) pe bicicleta catre Saschiz, 25 km cu drum partial asfalt, partial offroad, unde vom vizita satul, vom bea o limonada, vom admira peisajele zonei apoi retur la cazare si plecare spre Bucuresti. Ajungem seara in jurul orei 7PM.

Cat costa si ce include:

1190 RON/persoana {include transport + platforma pentru transport biciclete inclusiv electrice, cazare 2 nopti + mic dejun, ghizi si asistenta pe traseu, prietenie camaraderie si voie buna :)} Locuri limitate in numar de 12

990 RON/persoana daca alegi sa vii cu masina ta. Iti putem transporta noi bicicleta pe platforma, inclusiv electrice.

Cont bancar : RO06INGB0000999908993867; beneficiar: Mircea Paul. Alexandru PFA ( in momentul transferului, obligatoriu trebuie sa treceti numele si sa mentionati ( Plata participare Colinele Transilvaniei).

Se poate plati si in 2 rate (ultima cu 30 de zile inainte de eveniment)

NU INCLUDE: 

Taxe la obiective, alte mese in afara de micul dejun, bicicleta.

Cand?

In perioada 21-23 iulie 2023. Ne intalnim vineri dimineata, 21 iulie, la ora 6:00 dimineata, in zona gurii de metrou Aviatorilor - Ivelo Relax Herastrau, Bucuresti. Pentru detalii suplimentare - 0766561893 Alex

Cui se adreseaza? 

Tuturor celor ce iubesc aventurile cu bicicleta combinate cu relaxare in compania unei gasti faine. Turele sunt de dificultate usoara si medie, insemnand ca aveti nevoie de conditie fizica si cateva iesiri mai lungi la activ.

Obligatoriu de avut:

- rucsac de tura 

- haine adaptate conditiilor din acea perioada(vom trimise mesaj pe e-mail) 

- batoane proteice, glucoza, bidon apa 

- kit de pana si camera de rezerva 

- casca de protectie 

- bicicleta

Distribuie evenimentul

bottom of page